Preskoči na glavni sadržaj

Heleni Bulaja Madunić još jedno priznanje za izložbu 'Nikola Tesla - Mind from the Future'

Hrvatska redateljica i umjetnica Helena Bulaja Madunić dobitnica je posebnog priznanja London International Creative Competition Award u kategoriji filma i videa za središnju instalaciju na autorskoj izložbi 'Nikola Tesla - Mind from the Future'. Riječ je o prestižnom priznanju na području ljudske kreativnosti koje se dodjeljuje već 14. godinu zaredom iznimnim kreativcima i njihovim inovativnim projektima, koji u sebi sadrže inovativne i još neviđene kreacije. 

Osim toga jedna je od odabranih pretendenata za prestižnu nagradu Umjetnik godine, u kategoriji umjetničke instalacije, za inovativnu Filmsku Fresku - "Mehaničke Figure _Inspirirani Teslom", koja je, kao jedinstveni, pionirski, inovativni pripovjedno filmski format, nakon 11 godina stvaranja, prvi put izložena u Zagrebu u Meštrovićevom paviljonu, kao centralna instalacija autorske izložbe Helene Bulaja Madunić - "Nikola Tesla - Mind from the Future", koja se održala u Zagrebu i Budimpešti u periodu od 2017. do 2019., te ju je posjetilo preko 150 000 posjetitelja.

Uz ovo najnovije priznanje autorici, izložba je ujedno proglašena i jednom od 10 najboljih izložbi Budimpešte 2019., te je nagrađena brojnim međunarodnim priznanjima i nagradama, od "Tesla Spirit Awards" u New Yorku 2019., do srebrne medalje za najbolje kulturno događanje istočne Europe u Moskvi 2018. godine. 

Dosadašnji pobjednici London International Creative Competition Award su umjetnici, arhitekti, dizajneri, ilustratori, fotografi, modni, grafički i web dizajneri iz cijelog svijeta poput Todda Bradleya koji je nagrađen 2017. za svoju slavnu seriju fotografija "The State of America", te milanskog arhitekta Petera Pichlera nagrađenog za jedinstveni koncept "Tree House" projekta samoodrživog stanovanja u planinskim i šumskim krajevima Dolomita 2018. godine. 

Ovogodišnji članovi žirija između ostalih bili su i Laurence Gartel, "otac" digitalne umjetnosti i Xavier Hufkens, jedan od vodećih europskih galerista suvremene umjetnosti. 

Više informacija o ostalim nominacijama i nagradi potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.