Preskoči na glavni sadržaj

HAVC-ov projekt Games Croatia predstavljen na konferenciji Reboot Develop Blue u Dubrovniku

Na konferenciji Reboot Develop Blue, koja se održala od 22. do 24. travnja u Dubrovniku, premijerno je predstavljen projekt Hrvatskog audiovizualnog centra pod nazivom Games Croatia.

Na ovogodišnjem izdanju konferencije Reboot Develop Blue sudjelovalo je više od 800 tvrtki te 2700 sudionika povezanih uz domaću i međunarodnu industriju videoigara.

Games Croatia projekt je Hrvatskog audiovizualnog centra za promociju i razvoj hrvatske industrije videoigara na nacionalnoj i svjetskoj razini. Ova inicijativa okuplja ključne dionike hrvatske industrije videoigara. Games Croatia promovira hrvatsku industriju videoigara na sajmovima, susretima i ostalim događajima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Djelovanjem ovog projekta domaći proizvođači videoigara i drugi dionici u hrvatskoj industriji videoigara stječu vidljivost te ih se potiče i podržava u umrežavanju s međunarodnom industrijom videoigara.

Cilj uspostave projekta je razvitak hrvatske industrije videoigara i jačanje pozitivnog utjecaja industrije videoigara na domaću kulturnu, društvenu i gospodarsku scenu te stjecanje međunarodne reputacije pouzdanog partnera za suradnju.

Pokretanje projekta Games Croatia mnogi su dionici hrvatske industrije videoigara prepoznali važnim za rast i razvoj hrvatske industrije videoigara. Potporu projektu pruža Klaster hrvatskih proizvođača videoigara, Reboot, Gaming Inkubator PISMO, Udruga HU-IZ-VI i Hrvatski eSport Savez (HeSS). Više informacija na web-stranici: www.gamescroatia.com.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.