Preskoči na glavni sadržaj

Halimin put u Velikoj Britaniji na 20. obljetnicu genocida u Srebrenici 

Povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici diljem Velike Britanije održavaju se brojni komemorativni događaji u tjednu nazvanom Remembering Srebrenica, koji se do 12. srpnja odvija u tridesetak gradova diljem zemlje. U sklopu obilježavanja ove tužne obljetnice bit će prikazan i film Halimin put u režiji Arsena A. Ostojića. 

Film će biti prikazan u subotu 11. srpnja, na dan pada Srebrenice, u Media Musemu u gradu Bradfordu. Priča je to o muslimanki Halimi, koja pokušava prepoznati posmrtne ostatke svoga sina ubijenog u ratu i pokopanom u jednoj od masovnih grobnica. Odbija dati krv za analizu DNK kako bi skrila činjenicu da on nije njezin biološki, već potajno usvojeni sin. Film je režirao Arsen Anton Ostojić prema scenariju Feđe Isovića, a nastao je u produkciji Arkadene Zagreb, Studija Arkadena iz Ljubljane i FIST Produkcije iz Sarajeva, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.

U sklopu tjedna Remembering Srebrenica uz Halimin put bit će prikazano i nekoliko dokumentarnih filmova koji tematiziraju genocid u Srebrenici, uz niz komemoracija za žrtve diljem Velike Britanije. 

Detalje potražite na službenim stranicama organizacije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.