Preskoči na glavni sadržaj

Halimin put osvojio nagradu publike na festivalu u Urugvaju

Dugometražni igrani film Halimin put redatelja Arsena A. Ostojića osvojio je nagradu publike na četvrtom izdanju Festivala europskog filma koji je održan u urugvajskom gradu Montevideu od 12. do 18. svibnja. Film će se u naredna dva tjedna prikazivati u kino dvoranama „Life Cinemas Alfabeta“ diljem Urugvaja.

Halimin put osvojio je visoki prosjek od 9,3 bodova po glasovima publike. Na festivalu je ukupno prikazano 15 nagrađivanih europskih filmova, a među njima i slovensko-hrvatska koprodukcija Inferno Vinka Möderndorfera

Halimin put Arsena A. Ostojića priča o muslimanki Halimi koja bezuspješno pokušava prepoznati posmrtne ostatke svoga sina ubijenog u ratu i pokopanom u jednoj od masovnih grobnica. Film je nastao u produkciji Arkadene Zagreb, premijerno je prikazan 2012. godine, a ovo mu je 32. festivalska nagrada. 

Sudjelovanje filma na spomenutom festivalu organiziralo je Veleposlanstvo RH u Buenos Airesu, uz podršku Zaklade Hrvatska kuća i Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.