Preskoči na glavni sadržaj

Halimin put osvojio Grand prix 19. Međunarodnog festivala mediteranskog filma u Tetouanu

Film Halimin put u režiji Arsena Antona Ostojića pobijedio je na 19. Međunarodnom festivalu mediteranskog filma koji se od 23. do 30. ožujka 2013. održavao u marokanskom gradu Tetouanu, pod visokim pokroviteljstvom marokanskog kralja Muhameda VI. 

Halimin put osvojio je Grand prix za najbolji film festivala, a Olga Pakalović osvojila je nagradu za najbolju glumicu. U iznimno jakoj konkurenciji festivala prikazano je 12 filmova, među kojima i nekoliko nagrađenih na prošlogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu.

Halimin put dosad je prikazan na pet međunarodnih festivala na kojima je osvojio čak osam nagrada. Na nedavno održanom festivalu u belgijskom gradu Monsu osvojio je Grand prix za najbolji film.

U sljedećih nekoliko mjeseci film će sudjelovati u natjecateljskim programima još desetak međunarodnih filmskih festivala. Nastavak bogatog festivalskog života započinje već u travnju i svibnju u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će biti prikazan na festivalima u Clevelandu, New Yorku, Los Angelesu i Seattleu.

Halimin put nastao je u produkciji Arkadene Zagreb i u koprodukciji sa Studijem Arkadena iz Slovenije i FIST Produkcijom iz Bosne i Hercegovine, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Više informacija o Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Tetouanu potražite ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.