Preskoči na glavni sadržaj

Goran i Ne gledaj mi u pijat nagrađeni na PriFestu

Međunarodni filmski festival u Prištini PriFest održao se od 13. do 20. srpnja. U programu su prikazana ukupno tri hrvatska filma, a Nevio Marasović i Hana Jušić su višestruko nagrađeni za svoja ostvarenja. 

Dugometražni igrani filmovi Goran Ne gledaj mi u pijat prikazani su u kategoriji Med i krv, natjecateljskom programu balkanskih filmova. Neviu Marasoviću dodijeljeno je posebno priznanje, a Goran je proglašen najboljim balkanskim filmom.

Mia Petričević, koja tumači ulogu Marijane u filmu Ne gledaj mi u pijat, osvojila je svoju treću po redu nagradu za najbolju glumicu. Redateljica Hana Jušić proglašena je najboljom balkanskom redateljicom.

U žiriju su bili rumunjsko-mađarski glumac Levente Molnar, kosovski glumac Ilir Tafa i britanski producent Harvey Ascott

Na festivalu se prikazivao i program filmova koji su osvojili nagradu Međunarodnog udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI) u sklopu kojeg je prikazana manjinska hrvatska koprodukcija, dugometražni igrani film Kuća drugih gruzijske redateljice Rusudan Glurjidze. Film je FIPRESCI nagradu osvojio 2016. godine na Panorami europskog filma u Ateni. Kuća drugih nastala je u koprodukciji Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske. Hrvatski koproducent je Dario Domitrović iz Embrio Productiona.

Međunarodni filmski festival u Prištini PriFest osnovan je 2008. godine i najvažniji je filmski događaj na Kosovu. Potpun popis nagrađenih filmova možete pogledati na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: Goran; Ne gledaj mi u Pijat

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.