Preskoči na glavni sadržaj

Goli pobjednički film Festivala dokumentarnog filma u Ljubljani

Film Goli redateljice i scenaristice Tihe K. Gudac osvojio je glavnu nagradu na upravo završenom 17. Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani, koji se od 10. do 17. ožujka održao u Cankarjevom domu.

Goli je osvojio nagradu Amnesty International Slovenija za najbolji dokumentarni film na temu ljudskih prava, dok je posebno priznanje otišlo filmu Biti Iranac Mehrana Tamadona. O pobjednicima je odlučivao tročlani žiri kojeg su ove godine činili pisac i redatelj Goran Vojnović, osnivačica Međunarodnog filmskog festivala u Ljubljani i Festivala dokumentarnog filma u Ljubljani Jelka Streger te aktivist Majid Hussain.

Goli je prvijenac zagrebačke redateljice Tihe K. Gudac u kojem se ona na iznimno hrabar način suočava s obiteljskom prošlošću koju je obilježio boravak njezina djeda u političkom logoru Goli otok. Režiju i scenarij filma potpisuje Tiha K. Gudac, producent je Nenad Puhovski, a distributer filma Factum.

Nagrada Amnesty International iz Ljubljane peto je priznanje filmu, koji je dosad osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu, Nagradu CEI na Međunarodnom filmskom festivalu u Trstu te posebna priznanja Zagreb Film Festivala i Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. Film će uskoro biti prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Vilniusu "Kino Pavasaris" te na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kraktometražnog filma.

Više informacija o Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani potražite na ovom linku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.