Preskoči na glavni sadržaj

Glazba i film u novom dvobroju Hrvatskog filmskog ljetopisa

Iz tiska je izašao novi dvobroj Hrvatskog filmskog ljetopisa. Ljetno-jesenski dvobroj (86-87) na 304 stranice donosi tematski blok o glazbi i filmu, s tekstovima Dejana D. Markovića o životu punka na filmu 1970-ih i 1980-ih godina, Irene Paulus o soundtracku serijala o Jasonu Bourneu i suvremenom skladanju za blockbustere, Marijana Tucakovića o vezama klasičnih pijanista s uspješnicama Hanna-Barbere i Warner Brothersa te Dejana Varge o utjecaju popularne glazbe na stvaralaštvo Pedra Almodóvara. 

Novi Ljetopis donosi i studije dokumentarističkog opusa Vittoria De Sete, filmologije Siegfrieda Kracauera, medijske kulture i odgoja, raznolikosti filmova u hrvatskim narodnim knjižnicama, stanja svjetske dokumentarne produkcije na primjeru selekcije ZagrebDoxa.

Kao i uvijek, novi Ljetopis donosi i recenzije aktualnog kinorepertoara, temeljite prikaze središnjih domaćih i inozemnih festivala (Pula Film Festival, Animafest, Dani hrvatskog filma, Motovun Film Festival, Oberhausen, Clermont-Ferrand) i novih knjiga.

Novi dvobroj (86-87) po cijeni od 80 kuna možete naručiti na www.hfs.hr. Na istoj poveznici dostupni su i prethodni brojevi (o Mihovilu Pansiniju, filmskom snimanju, televizijskim serijama, filmskoj avangardi, adaptacijama književnih djela na filmu i dr.) po promotivnim cijenama, kao i godišnja pretplata.

Ljetopis možete i osobno kupiti na adresi Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, Zagreb, a od sljedećeg tjedna i u knjižarama Vuković & Runjić, Teslina 16, Zagreb; Superknjižara, Rooseveltov trg 4, Zagreb, Ljevak, Trg bana Josipa Jelačića 17 i Info zona, Jerina 1, Split.

Tijekom trajanja Interlibera Hrvatski filmski ljetopis i druga izdanja Hrvatskog filmskog saveza moći će se kupiti na štandu izdavača Sandorf, paviljon 6, štand 6d. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.