Preskoči na glavni sadržaj

Gangsteru dvije nagrade na Telekom UnderhillFestu u Crnoj Gori

Dugometražni dokumentarni film Nebojše Slijepčevića Gangster te voli na 5. Telekom UnderhillFestu u Crnoj Gori osvojio je dvije nagrade Maslačak – nagradu žirija za najbolji regionalni dokumentarni film i nagradu publike. 

Telekom UnderhillFest u Podgorici međunarodni je festival posvećen dugometražnim dokumentarnim filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama. 

Gangster te voli tragikomedija je o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik iz Imotskog koji je prije 25 godina ostavio posao parketara da bi se posvetio karijeri za koju je rođen: spajanju usamljenih muškaraca i žena. 

Nagrade Maslačak osmo su i deveto priznanje Gangsteru na međunarodnim festivalima. Na nedavno održanom 23. Međunarodnom filmskom festivalu u Innsbrucku proglašen je najboljim dokumentarcem, a svjetsku je premijeru imao na 9. ZagrebDoxu u veljači 2013. godine, gdje je osvojio nagradu publike. Svoju međunarodnu premijeru doživio je na prestižnom festivalu HotDocs u Torontu. U distribuciji u hrvatskim kinima tijekom ove zime i proljeća sakupio je čak sedam i po tisuća gledatelja.

Redatelj, snimatelj i koscenarist filma je Nebojša Slijepčević, a film je nastao u produkciji zagrebačkog Restarta. Koproducenti filma su Kloos & Co. (Njemačka), Subcultura Films (Rumunjska) i Fade In. Sufinanciran je sredstvima njemačke televizije ZDF/Arte, Hrvatskog audiovizualnog centra, CNC-a (Rumunjska) te uz potporu MEDIA TV Broadcastinga (EU) i Grada Rijeke. 

Više o programu Telekom UnderhillFesta i ostalim nagrađenim filmovima potražite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.