Preskoči na glavni sadržaj

FROOOM! Filmska radionica za djecu

Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez organiziraju radionicu namijenjenu djeci u dobi od 9 do 13 godina, s ciljem da ih se nauči stvarati i kritički konzumirati audiovizualne sadržaje.

FROOOM! je radionica namijenjena polaznicima u dobi od 9 do 13 godina, kako bi naučili kreirati i kritički konzumirati audiovizualne sadržaje. Polaznici mogu birati između tjednog i dvotjednog programa, od kojih svaki uključuje sredstva i uvjete za rad i topli obrok, a cilj je da ih se nauči da pokretne slike mogu biti daleko više od zabave.

Uz svakodnevno prikazivanje filmova i razgovore o njihovom nastajanju, kroz tematske šetnje, igru i kazališne vježbe, organizatori će polaznike korak po korak o uvoditi u svijet filma i aktivno korištenje i razumijevanje tehnika njegova stvaranja.

Za to će se brinuti: Petra Težak (glumica), Mihael Giba (vizualni umjetnik), Adam Luka Turjak (montažer), Srđan Sandić (novinar, dramaturg), Mirko Bogosavac (psiholog), Boris Bakal (autor projekta, redatelj i glumac) i suradnice Zrinka Kušević (glumica) i Mare Šuljak (vizualna umjetnica).

Radionica će se odvijati u zagrebačkom kinu Tuškanac, od 9. do 13. srpnja i /ili od 16. do 20. srpnja od 9 do 16 sati. U okviru radionica u dvorani kina održavat će se i tematske filmske projekcije otvorene za građanstvo.

Dnevna struktura radionice uključuje rad sa stručnjacima do 11 sati nakon čega je projekcija filma (od kojih su dvije otvorene za javnost) ručak, zatim slijedi praktična primjena znanja. Svaki dan ima drugačiju temu i pristup filmu s određenih aspekata.

Cijena radionice za tjedan dana iznosi 380 kuna, odnosno 680 kuna za dva tjedna. Za dvoje ili više djece iz iste obitelji cijena radionice za jedan tjedan je 300 kuna, a za dva 1200 kuna. Kotizaciju za radionice moguće je platiti u dvije rate.

Radionicu su idejno i tehnički osigurali Bacači sjenki u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Za dodatne informacije i prijave obratite se na niže navedene kontakte:

frooom2012.blogspot.com, shadowcasters.blogspot.com
frooom2012@gmail.com
01/ 464 02 62
098/ 952 6292, 095/ 8455 131

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.