Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Slučajno Tanje Golić dvije nagrade u Valenciji

Film Slučajno redateljice Tanje Golić osvojio je dvije nagrade na Međunarodnom festivalu srednjemetražnih filmova La Cabina, koji se održao od 6. do 16. studenog u Valenciji.

Festivalski žiri je Tanju Golić nagradio za najbolji scenarij i za najbolju režiju (nagradu dijeli s Maciejom Marczewskim nagrađenim za film Igre).

Slučajno je 41-minutni film koji kroz priču o dvoje nekadašnjih ljubavnika ujedno priča o Rijeci, njezinim stanovnicima, arhitekturi, kao i arhitekturi međuljudskih odnosa. Glavne uloge u filmu igraju Lana Barić i Krešimir Mikić, fotografiju potpisuje Hrvoje Franjić, a montažu Vladimir Gojun. Producentica filma je Tanja Golić, a distributer je Hulahop. Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra temeljem Sporazuma o suradnji u jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Više informacija potrežite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.