Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Goli Tihe K. Gudac posebno priznanje u Sofiji

Na 19. Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, koji se od 5. do 15. ožujka održao od glavnom gradu Bugarske, dokumentarni film Goli redateljice Tihe K. Gudac dobio je posebno priznanje žirija u natjecateljskom programu dokumentarnih filmova.

Goli je prvijenac zagrebačke redateljice Tihe K. Gudac u kojem se ona na iznimno hrabar način suočava s obiteljskom prošlošću koju je obilježio boravak njezina djeda u političkom logoru Goli otok. Režiju i scenarij filma potpisuje Tiha K. Gudac, producent je Nenad Puhovski, a distributer filma Factum. Film je na 20. Sarajevo Film Festivalu dobio Srce Sarajeva za najbolji film u međunarodnoj dokumentarnoj konkurenciji, na 12. Zagreb Film Festivalu nagrađen je posebnim priznanjem u kategoriji dokumentarnog filma, dok je na Međunarodnom filmskom festivalu u Trstu dobio nagradu Srednjoeuropske inicijative (inCE).

U ostalim programima Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji prikazano je još pet domaćih naslova. U međunarodnom natjecateljskom programu prikazana je manjinska hrvatska koprodukcija Ničije dijete u režiji Vuka Ršumovića, u natjecateljskom programu balkanskih filmova prikazani su Otok ljubavi Jasmile Žbanić, Takva su pravila Ognjena Sviličića i manjinska koprodukcija Spomenik Michaelu Jacksonu u režiji Darka Lungulova, dok je u programu Cinema Tomorrow – Discoveries prikazan film Zagreb Cappucino redateljice Vanje Sviličić.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.