Preskoči na glavni sadržaj

Filmski projekt Otac osvojio nagradu Fundacije Robert Bosch

Animirano dokumentarni filmski projekt Otac (Father) na kojem Bonobostudio sudjeluje kao koproducent osvojio je koprodukcijsku nagradu Fundacije Robert Bosch na Međunarodnom filmskom festivalu Go East koji je održan u Wiesbadenu od 21. do 27.travnja 2010.

Riječ je o filmu iniciranom od strane bugarske producentske kuće Compote Collective koji se realizira u koprodukciji s hrvatskim Bonobostudijem te njemačkim Eyecatch Productions, a bit će dovršen sredinom 2011. Film se bavi odnosom oca i djeteta u periodu značajnih društvenih promjena i temeljen je na pet intervjua koji služe kao materijal za vizualnu interpretaciju. Pet redatelja iz različitih zemalja - Asparuh Petrov (Bugarska), Dim Jagodin (Rusija), Moritz Mayerhofer (Njemačka), Rosita Raleva (Bugarska) i Veljko Popović (Hrvatska) - pozvani su da interpretiraju po jednu od priča.

Filmska nagrada Fondacije Robert Bosch usmjerena je na poticanje suradnje mladih njemačkih autora i producenata s autorima i producentima iz istočne Europe. Svake godine odabiru se tri filmska projekta u kategorijama igranog, animiranog i dokumentarnog filma, kojima se dodjeljuje novčana nagrada u iznosu do 70 tisuća eura. Ove godine, uz film Otac, nagradu su osvojili moldavsko njemački kratki film Panhilda te kazahstansko njemački dokumentarni film Seatomorrow.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.