Preskoči na glavni sadržaj

Filmske večeri u Močvari: Daj dite Materi!

U ponedjeljak, 29. ožujka s početkom u 19 i 30 sati održat će se nova filmska večer u klubu Močvara. Nakon već tradicionalnog razgovora - ovaj put s redateljem filma Mater - slijedi besplatna projekcija ovog dugometražnog igranog prvijenca Jure Pavlovića. 

Filmske večeri u Močvari u ožujku besplatno prikazuju svježeg dobitnika nagrade Oktavijan za najbolji dugometražni igrani film uz gostovanje njegovog autora Jure Pavlovića te ugledne filmske kritičarke Diane Nenadić i predsjednika Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoja Pukšeca

Nakon što su organizatori u veljači pokušali otkriti kako razgovarati s našom mamom kroz tri kratka filma, sada se s istom temom suočavaju kroz debitantski dugometražni film Mater mladog Jure Pavlovića koji je za njega već osvojio čitav niz domaćih i međunarodnih nagrada. Najnovija među njima jest od ove godine potpuno osamostaljena nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara koje je upravo Pavlovićev debi ocijenilo najboljim igranim filmom dugog metra iz protekle burne 2020. godine. 

Priča je to o ženi koja se nakon godina provedenih u Njemačkoj vraća u rodni kraj skrbiti o majci na umoru. Mater i kćer genijalno portretiraju glumačke dive Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić, a redatelj impresionira radikalnim korištenjem bližih i krupnih planova koji su postali njegov zaštitni znak još u kratkometražnom Pikniku (2015) koji mu je priskrbio Europsku filmsku nagradu. 

S Jurom Pavlovićem moderatorica Višnja Vukašinović Pentić razovarat će o čarima i mraku matrijarhata, a u užarenoj diskusiji pridružit će im se aktualni predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoje Pukšec i njegova prethodnica Diana Nenadić. Nakon razgovora besplatno se prikazuje nagrađena Mater

Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u ponedjeljak, 28. ožujka, u 10 sati putem Entria

 Raspored:  
19.30 razgovor
20.30 projekcija filma Mater

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.