Preskoči na glavni sadržaj

Filmska početnica: besplatne radionice tijekom ljetnih praznika

Tijekom ljetnih praznika Filmska početnica donosi dvije besplatne višednevne radionice. Radionica filmskih eksperimenata traje tri dana od 3. do 5. srpnja, dok radionica 3D modeliranja traje dva dana i to 1. i 2. srpnja. Obje radionice održavaju se od u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Za prijavu je potrebno preuzeti obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi dobivate sve dodatne informacije, a prijave traju do popunjena mjesta. 

 RADIONICA FILMSKIH EKSPERIMENATA  
Namijenjena je djeci od 10 do 12 godina.

Datum i vrijeme održavanja:
3.7. srijeda (10-12) - zvuk, video: Tin Dožić, Vanda Kreutz
4.7. četvrtak (10-12) - zvuk, video: Tin Dožić, Vanda Kreutz
5.7. petak (10-12) - zvuk, video: Tin Dožić, Vanda Kreutz

Kroz tri dana polaznici će osvijestiti postojanje, a potom i ulogu zvuka u filmu. Slušat će zvukove koji ih okružuju, zabilježavati što čuju i slušaju. Proučiti stop-motion tehniku koju će koristiti kako bi saznali zašto se objekti u filmu sami kreću, kao u ranom razdoblju kinematografije. Korištenjem raznih fotografija stvorit će neku svoju priču.

 RADIONICA 3D MODELIRANJA  
Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda)

Datum i vrijeme održavanja:
1.7. Ponedjeljak - (14-16) - 3D modeliranje: Sunčana Brkulj
2.7. Utorak - (14-16) - 3D modeliranje: Sunčana Brkulj

Ova radionica otkriva osnovne trikove 3D modeliranja koristeći se intuitivnim programom Sculptris. Cilj je motivirati polaznike na kreativnost i maknuti ideju da je 3D prekompliciran i nedostižan. Svaku nedjelju polaznici će biti mentorirani kako realizirati svoju maštu u formi 3D skulpture.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Ostale informacije potražite na službenoj ili Facebook stranici Filmske početnice. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.