Preskoči na glavni sadržaj

"Film u šumi": Mater na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi "Film u šumi", program filmova koji su obilježili proteklu kinosezonu, europske hit-naslove te nekoliko zagrebačkih premijera, među kojima i debitantski dugometražni film Jure Pavlovića Mater.

"Film u šumi" kolovoški je program Ljetne pozornice Tuškanac. Na svega desetak minuta od centra Zagreba, u hladu šume na Dubravkinu putu, bit će prikazan niz probranih filmskih naslova među kojima i nekoliko zagrebačkih premijera.

Tako je za petak, 21. kolovoza, zakazana zagrebačka premijera filma Mater, dugometražnog igranog prvijenca Jure Pavlovića. Riječ je o dojmljivoj priči o odnosu majke i kćeri s Darijom Lorenci Flatz i Nevom Roščić u glavnim ulogama, koja na Ljetnu pozornicu stiže nakon uspješne turneje po ljetnim kinima diljem obale. 

Radnja filma Mater prati Jasnu koja nakon mnogo godina putuje iz Njemačke prema svojemu rodnom selu u južnoj Hrvatskoj kako bi svoju oboljelu staru majku Anku premjestila u starački dom. Uloge u filmu ostvarili su i Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković i mnogi drugi. Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović

Mater je nastala u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film. 

Ažurirane informacije o rasporedu projekcija potražite na Facebook stranici filma

Program "Film u šumi" završava gostovanjem programa kina Kinoteka sa selekcijom filmskih klasika kojima će zaključiti ljeto. Popis filmova bit će objavljen uskoro. 

Sve informacije i detalje o programu te poduzetim mjerama sigurnosti potražite na službenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.