Preskoči na glavni sadržaj

Film Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu od sada dostupan online

Dokumentarni film Tomislava Jelinčića Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu odnedavno je dostupan online na platformi volimdokumentarce.net.

Iako je roda Malena ovoga ljeta zauvijek napustila svijet, ljubav između nje i Klepetana, kao i njihovog zaštitnika Stjepana, nastavlja živjeti na filmu.

Redatelj Tomislav Jelinčić ovjekovječio je najljepšu priču o ljubavi čovjeka i životinje. Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada su njih dvoje svoje dane provodili zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraćao joj se svake godine i zajedno su odgojili 60-ak malenih roda.

Priča o umirovljeniku i udovcu iz Slavonskog Broda zadivila je mnoge, a priču je, osim domaćih i stranih medija, pratio i TV voditelj i redatelj Tomislav Jelinčić koji je više od šest godina sa svojom ekipom snimao svaki pokret Malene u Brodskoj Varoši, bilježeći kamerama Stjepanovu i rodinu svakodnevicu.

Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu prvi je hrvatski dokumentarni film koji je dio projekta Film koji uključuje. Film mogu doživjeti slijepe i slabovidne osobe putem aplikacije Moviereading, namijenjene osobama s oštećenjem vida.

Film se domaćoj publici prvi put predstavio na prošlogodišnjem Liburnia Film Festivalu, na kojem je osvojio Nagradu publike, a u srpnju se prikazao i u Izraelu, na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Docaviv. 

Od sad se film možete pogledati i online, na platformi volimdokumentarce.net.

Dokumentarni rad Tomislava Jelinčića je nastao u produkciji Antitalenta te u koprodukciji slovenske kuće Tramal films, RTV Slovenije, talijanske kuće Transmedia production te Hrvatske radiotelevizije (HRT). Producenti filma su Danijel Pek, Maja Pek-Bruenjes, Miha Černec i Igor Prinčić. Distributer Starca i rode je Restart Label. Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.