Preskoči na glavni sadržaj

Film Koja je ovo država tijekom prvog vikenda u kinima pogledalo 23.212 posjetitelja

Novi naslov redatelja Vinka Brešana u produkciji Interfilma tijekom vikenda u kina je privukao čak 23.212 gledatelja, što je drugi najbolji rezultat prvog vikenda otvaranja hrvatske kinematografije. Film Koja je ovo država u redovnu je kinodistribuciju u Hrvatskoj krenuo 3. siječnja 2019. godine.

Radnja crne komedije Koja je ovo država u 2020. u Hrvatskoj prati tri priče, čiji su nositelji General, Ministar i bijesni umirovljenici. Njihova povezanost otkriva se polako tijekom filma, a zaplet krene nakon što se Ministar, koji je došao položiti kamen temeljac za novo krilo kaznionice, zaključa u zatvorsku ćeliju i ne želi izaći.

Scenarij filma potpisuje Mate Matišić, a producirao ga je Ivan Maloča. Uz Interfilm, film su producirali Orka Production Studio iz Varšave i Zillion film, a poduprijeli Hrvatski audiovizualni centar, Poljski filmski institut, Filmski centar Srbije, Poljska televizija, Eurimages i EU fond Kreativna Europa – MEDIA i HRT.

U Brešanovoj komediji svoje su mjesto našli glumci Krešo Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Iva Mihalić, Zdenko Jelčić, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Alma Prica, Mladen Čutura, Vedran Mlikota i mnogi drugi. 

Film Koja je ovo država još uvijek igra u kinima diljem zemlje. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Koja je ovo država

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.