Preskoči na glavni sadržaj

Fade In u suradnji sa Studiom TiM poziva na promociju treće knjige Martine Globočnik

Produkcija Fade In, u suradnji sa Studiom TiM iz Rijeke, najavljuje promociju treće knjige autorice Martine Globočnik 'Snaga narativa'. Promocija će se održati u utorak, 29. lipnja 2021. godine u 19 sati u novootvorenom prostoru knjižare Što čitaš? u Zagrebu (Frankopanska 22). 

Knjigu će predstaviti Milan Zagorac (suizdavač), Morana Ikić Komljenović (urednica) i Martina Globočnik. Publicistički naslovi iz područja dokumentaristike iznimno su rijetki te ovaj naslov čini vrijedan dodatak teoriji temeljenoj na hrvatskoj dokumentarnoj građi. 

'Snaga narativa' je zbirka eseja koja propituje doseg suvremene dokumentaristike kroz osobne priče protagonista i analizira na koji način suvremena publika percipira tuđe iskustvo te u kojoj mjeri to iskustvo može utjecati na promjenu percepcije. Osobnim narativima se autorica bavi i kroz vlastito iskustvo prikupljanja priča za svoj su-autorski projekt Muzeja osobnih priča, projekt koji je Fade In uspješno implementirao u Osijeku, a koji okuplja stotinjak priča pripadnika romske i židovske manjine. 

Martina Globočnik je scenaristica i novinarka, jedna od autorica poznatog televizijskog serijala Direkt i dugogodišnja suradnica na raznim TV projektima Nove TV. Uz 'Snagu narativa', potpisuje i knjige 'Ljudi iz televizora' te 'Tko tu koga gleda'. 

Fade In je nezavisna audiovizualna produkcija poznata po društveno usmjerenom portfelju naslova i projekata. 'Snaga narativa' je treća knjiga iz njihove naklade, a potpomognuta je sredstvima Društva hrvatskih filmskih redatelja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.