Preskoči na glavni sadržaj

EURODOC 2021.: produžen rok za prijave na radionicu u Rovinju

EURODOC u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i DKE-Uredom MEDIA Hrvatske poziva hrvatske producente i autore dokumentarnih filmova da se prijave za sudjelovanjem na radionici koja će se održati u Rovinju, od 14. do 19. lipnja. Novi rok za prijave je 21. svibnja 2021. godine. 

Rovinjska radionica drugi je od tri modula ovogodišnjeg programa usavršavanja EURODOC, namijenjen producentima koji rade na razvoju dokumentarnog dugometražnog projekta s potencijalom za međunarodno tržište. Program EURODOC kontinuirano doprinosi osposobljavanju angažiranih i strastvenih kreativnih producenata iz cijele Europe i šire, koji su danas dio mreže koja se sastoji od više od tisuću filmskih stručnjaka. 

Intenzivna radionica u Rovinju održat će se od 14. do 19. lipnja, a na njoj će sudjelovati odabrana skupina filmskih profesionalaca iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Furlanija-Julijske krajine. 

Uz intenzivni rad na razvoju vlastitih projekata uz mentora lokalne grupe, polaznici iz Hrvatske će, zajedno s ostalim polaznicima programa EURODOC., imati pristup svim predavanjima i studijama slučajeva (prikazivanje filma uz Q&A s producentom i autorom). Za vrijeme trajanja radionice polaznicima će biti predstavljeno trenutno stanje europske dokumentarne produkcije te nadolazeći trendovi. Osim toga, EURODOC će im pružiti jedinstvenu priliku za umrežavanje, dijeljenje iskustava i stvaranje novih koprodukcijskih suradnji.

Pozivamo sve zainteresirane hrvatske producente i autore dokumentarnih filmova da se do petka, 21. svibnja 2021. godine prijave na poziv za sudjelovanjem na ovoj iznimnoj edukaciji.

U program se prima samo jedna osoba po projektu, a prednost se daje producentima. U radionici će sudjelovati 12 filmskih profesionalaca. Projekti s kojima se zainteresirani prijavljuju mogu biti u različitim fazama razvoja.

Prijaviti se možete na OVOJ poveznici.

Prijaviti se mogu i profesionalci bez projekta, na e-mail contact@eurodoc-net.com

Sve detalje o uvjetima prijave, programu i mentoru programa možete pronaći na gornjoj desnoj stranici ovog teksta (tekst poziva je na engleskom jeziku). 

Drugi modul EURODOC radionice u Rovinju organizira produkcijska kuća Peglanje snova, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i DKE-Uredom Media Hrvatske. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.