Preskoči na glavni sadržaj

Edukacijski seminar Balkans' Memory održava se od 6. do 8. studenoga u Tirani

U Tirani se održava prvi edukacijski seminar u sklopu programa Balkans' Memory, posvećenog očuvanju i restauraciji audiovizualne baštine Balkana.

Od 6. do 8. studenoga u Tirani (Albanija), AQSHF (Nacionalni filmski arhiv Albanije) ugostit će, u prisustvu albanskog ministra kulture i veleposlanika Francuske Republike u Albaniji, prvi edukacijski seminar u sklopu višegodišnjeg projekta Balkans’ Memory – očuvanje i promocija audiovizualne baštine koji je započeo 1. lipnja 2012. inauguralnom konferencijom u Zagrebu.

Projekt Balkans’ Memory sufinanciran je sredstvima Europske komisije i posvećen očuvanju i vrednovanju audiovizualnih arhiva u zemljama obuhvaćenim programom: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu, Makedoniji i Albaniji.

U organizaciji Ina EXPERT i u suradnji s AQSHF-om i partnerima – Hrvatskim audiovizualnim centrom, COPEAM-om (Permanent Conference of the Audiovisual Operators), ovaj prvi seminar u nizu okuplja voditelje filmskih arhiva sa Zapadnog Balkana i posvećen je izazovima vezanim uz uz očuvanje i restauraciju filmskih i televizijskih arhiva, kao i očuvanja arhivskih kolekcija i raznovrsnih filmskih i televizijskih formata prije njihove digitalizacije. Dvadesetak profesionalaca iz zemalja regije obuhvaćenih programom bit će u prilici slušati teorijska predavanja i sudjelovati u debatama i gostovanjima vodećih profesionalaca s područja zaštite audiovizualne baštine.
 

Program seminara
Balkans' memory na Facebooku
Balkans' Memory - službene stranice
U Zagrebu održana uvodna konferencija projekta Balkans' Memory
Intervju s Mathieuom Galletom, predsjednikom Ina-e
Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na e-mail: press@havc.hr


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.