Preskoči na glavni sadržaj

Dva hrvatska projekta na prvom izdanju programa 'Series Rough Pitch – The Balkan Way'

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje popis odabranih polaznika prvog izdanja događanja "Series Rough Pitch – The Balkan Way", čiju će kulminaciju predstavljati online Pitching forum 16. studenog, s početkom u 12 sati. Od osam odabranih, u sklopu programa se predstavljaju i dva hrvatska projekta igranih TV serija. 

DKE – Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije organiziraju novo online događanje posvećeno igranim TV serijama u razvoju pod nazivom "Series Rough Pitch – The Balkan Way", koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala.

Pitching događanje održat će se online, 16. studenog 2021. s početkom u 12 sati, a namijenjeno je projektima za igrane TV serije u razvoju, a osam projekata bit će predstavljeno online žiriju stručnjaka iz industrije koji čine Martina Bleis / voditeljica Co-Pro Series u sklopu Koprodukcijskog sajma u Berlinu, Cia Edström / voditeljica industrije TV Drama Vision Gothenburg, i Francesco Capurro / voditelj  Series Mania Foruma i Inès Huet / koordinatorica programa za pisanje / Series Mania Forum, Susanne Spellitz / TV urednica - ORF i Gaia Tridente / voditeljica Odjela za pisanje scenarija - Međunarodni audiovizualni sajam (MIA).

Žiri će odlučiti o dodjeli nagrade u iznosu od 5 000 eura koja će se dodijeliti jednom projektu za daljnji razvoj te će dodijeliti i neke dodatne nagrade.

Poziv je bio otvoren prijaviteljima/timovima koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. 

Online radionicu pitching pripreme  od 8. do 12. studenog vodit će iskusne međunarodne tutorice Valeria Richter (scenaristica) i Helene Granqvist (producentica).

Događanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Bugarskim filmskim centrom, Filmskim centrom Crne Gore, Filmskim centrom Srbije, Zagreb Film Festivalom, Ljubljanskim međunarodnim filmskim festivalom te uz podršku DKE - Ureda MEDIA Austrije i Italije (Torino).

Ukupno je pristiglo 37 prijava iz svih devet zemalja te je odabrano 8 projekata i polaznika prvog izdanja "Series Rough Pitch - The Balkan Way":

1. Albanija - projekt Banda Balkanica (Andamion Murataj / scenarist)

2. Bugarska - projekt Your Man Tony (Decho Taralezhkov / scenarist Kamen Kolarov / redatelj, Eleni Dekidis / producentica)

3. Crna Gora - projekt A House Of Obodin (Teodora Kipa / scenaristica, Branimir Žugić / producent)

4. Grčka - projekt Glitter Ville (Asimenia Tsali / scenaristica, Adonis Tsistrakis / scenarist, redatelj)

5. Grčka - projekt Fates and Furies (Paul Typaldos / scenarist, redatelj)

6. Hrvatska - projekt Limited Range (Mateja Posedi / autorica)

7. Hrvatska - projekt Tomorrow Never Comes (Veno Mušinović / autor, Tamara Babun / producentica)

8. Srbija - projekt Lady Driver (Anđela Dubljević, Bojana Babić / scenaristice)

Događanje će se održati online i putem prijenosa uživo (live stream) te putem Facebook stranica organizatora i partnera događanja (sve poveznice nalaze se OVDJE). 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.