Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Selo bez žena Srđana Šarenca nagrađen na festivalima u Nizozemskoj i Rumunjskoj

Na upravo završenom Međunarodnom festivalu debitantskog filma SCENECS koji je održan u Amersfoortu u Nizozemskoj, film Selo bez žena autora Srđana Šarenca osvojio je nagradu The Dutch Golden Stone za najbolji dokumentarni film.

Žiri je nagradio film jer je u njemu ozbiljna tema prikazana s puno humora, osjećaja i topline, a to je deseta nagrada za film koji je dosad prikazan na 30 filmskih festivala širom svijeta. Prošloga tjedna na 11. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ASTRA u Sibiju (Rumunjska), film Selo bez žena proglašen je najboljim dokumentarnim filmom iz istočne Europe.

Film nastavlja svoj festivalski život i u studenom će biti prikazan na dva festivala u Francuskoj – u službenom programu Le Monde comme il va 31. međunarodnog filmskog festivala u Amiensu koji se održava od 11. do 19. studenog 2011. te u okviru 21. festivala Traces de vies u Clermont – Ferrandu od 21. do 27. studenog.

Selo bez žena je film o braći Janković, posljednjim stanovnicima sela Zabrđe, neženjama u 30-im godinama koji kreću u potragu za nevjestama iz Albanije. Scenarist i redatelj filma je Srđan Šarenac, a producenti Estelle Robin You i Igor A. Nola. Film je nastao u produkciji Les Films du Balbari te u koprodukciji s Mainframe Production iz Zagreba.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.