Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarni film Dr. Andrija Štampar, vizionar na festivalu u Abu Dhabiju

Dugometražni dokumentarni film Dr. Andrija Štampar, vizionar uvršten je u natjecateljski program Međunarodnog festivala filmova o zaštiti okoliša u Abu Dhabiju, koji će se održavati od 20. do 25. travnja.

Dr. Andrija Štampar, vizionar dugometražni je dokumentarni film o vodećem hrvatskom epidemiologu i pioniru preventivne medicine. Štampar je bio i jednan od osnivača Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i njezin prvi predsjednik. Redatelj i producent filma je Mladen Juran (Transantlantic, Potonulo groblje), a scenarij je napisao zajedno s prof. Jadrankov Božikov. Snimatelj filma je Igor Juran, a montažer Zoltan Wagner. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a nastao je u produkciji Adriatic Art Media Filma i HRT-a, u suradnju Hrvatske kinoteke i Škole narodnog zdravlja „A.Š.“

Međunarodni festival filmova o zaštiti okoliša u Abu Dhabiju nastao je na inicijativu Media Laba, jedne od vodećih tvrtki na području radijske i televizijske produkcije. Cilj festivala je okupljanje i spajanje filmske industrije i profesionalaca iz područja zaštite okoliša te skrenuti pozornost na filmska ostvarenja koja se bave tom problematikom. Filmovi u kategoriji dugometražnog filma natječu se za nagradu Zlatna gazela i novčani iznos od 40.000 dolara, dok će dobitnik Posebnog priznanja osvojiti novčani iznos od 30.000 dolara.

Dr. Andrija Štmapar, vizionar na rasporedu je 23. travnja i na svečanoj završnoj večeri festivala 25. travnja, a na festivalu će biti prisutni redatelj Mladen Juran i snimatelj Igor Juran.

Fotografije u visokoj rezoluciji preuzmite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.