Preskoči na glavni sadržaj

Dokumentarac Selo bez žena nagrađen na festivalu u Madridu

Dokumentarni film Srđana Šarenca Selo bez žena (2010.) osvojio je drugu Nagradu žirija u kategoriji autorskog dokumentarnog filma na 11. izdanju festivala Documenta Madrid (6. - 15. svibnja 2011.). Nagrada će biti uručena redatelju na ceremoniji zatvaranja festivala u subotu, 14. svibnja.

Nakon početka hrvatske distribucije u zagrebačkom Dokukinu u travnju, film 13. svibnja kreće u distribuciju u susjednoj Bosni i Hercegovini. Film je početkom svibnja krenuo u kinodistribuciju u Meksiku gdje će se prikazivati sve do sredine lipnja.

Osim toga, film je nedavno uvršten u konkurenciju 25. festivala dokumentarnog i antropološkog filma u Pärnu (Estonija). Uz još pet dokumentarnih filmova, Selo bez žena natjecat će se za People's Award Estonije, što znači da će tijekom festivala biti prikazan na estonskoj nacionalnoj televiziji (TVE), a za njega će, putem televotinga, glasovati gledatelji.

Scenarist filma je Srđan Šarenac, snimatelj Pablo Ferro, a producenti Estelle Robin You i Igor A. Nola. Film je nastao u produkciji Les Films du Balbari (Francuska) te u koprodukciji s Mainframe Production (Hrvatska). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.