Preskoči na glavni sadržaj

Dodjelom Zlatnih motorki završio 15. Trash Film Festival

Uz poštivanje epidemioloških mjera, u subotu 12. rujna u kinu Gaj dodijeljene su Zlatne motorke, nagrade filmovima 15. Trash Film Festivala.

Dodjelom Zlatnih motorki u subotu je u Varaždinu završio 15. Trash Film Festival, na koji su prijavljena 1334 filma, a 49 ih je prikazano u konkurenciji za nagrade, a žiri u kojem su bili povjesničar filma, redatelj, pisac i glumac Daniel Rafaelić, redatelj, scenarist i montažer Luka Hrgović te redatelj i montažer Dino Julius, za najbolji akcijski film izabrao je First Action Hero autora Jana Haluze iz Češke.

Najbolji borilački film je 30 Minutes Or… Death Davida McGoffa iz SAD-a, najbolji horor The Game Roggera Andriazena iz Perua, a najbolji SF film Loop autora Juana Villalbe iz Kolumbije.

Član žirija Dino Julius rekao je da su se u svakoj kategoriji izdvojila po dva vrlo zanimljiva filma, a u duhu festivala prednost su imali filmovi koji su zabavni i komuniciraju određenu notu trasha.

"Svakako gledamo i količinu truda uloženu u filmove. Recimo, filmovi koji možda nisu najkvalitetnije ispričani, a imaju dobru uloženu količinu truda, njih sigurno vrednujemo s ocjenom više, ali ovi koji su najbolji imaju jako dobro režijski ispričanu priču, dobro komuniciraju prema publici, najčešće su zabavni, a i taj produkcijski dio je jako dobar i kvalitetan i ne bi se posramili naspram nekih puno boljih i poznatijih filmova u kinima", izjavio je Julius na zatvaranju Trash film festivala.

Uz smanjeni obujam popratnoga programa, organizatori iz Udruge Trash zadovoljni su 15. izdanjem varaždinskoga festivala.

"Nakon opsežnih priprema pa onda pandemije koronavirusa koja nas je malo preplašila na koji način ćemo odraditi festival, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan ovogodišnjim festivalom. Uspjeli smo odraditi sve što smo planirali", rekao je direktor Trash Film Festivala Slobodan Runjak.

Osim projekcija filmova u konkurenciji za Zlatne motorke, varaždinska je publika imala priliku pogledati i hrvatski znanstveno-fantastični film Slice of Life Luke Hrgovića i Dine Juliusa, te izbor filmova hrvatskog redatelja, scenarista, glumca, snimatelja, pedagoga, filmskoga pionira i inovatora Oktavijana Miletića kojemu je na otvaranju Trash film festivala na Stazi slavnih u Uskoj ulici u Varaždinu postavljena spomen ploča.

*Tekst je u cijelosti preuzet s Hine

Naslovne fotografije: Trash Film Festival

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.