Preskoči na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade 12. Gledališta Kinokluba Zagreb

Kinoklub Zagreb je na 12. po redu Gledalištu, 15. i 16. veljače predstavio filmove svih članova snimljene u 2018. godini te su na svečanosti dodijeljene nagrade i posebna priznanja. 

Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2018. godini žiri je dodijelio filmu Klopka za mag.. i česte udaljenosti redatelja Mire Manojlovića. Tročlani veliki žiri zasjedao je u sastavu redatelj Tin Žanić, glumac Marin Tudor, te redateljica i prošlogodišnja pobjednica Sunčica Ana Veldić.

Film Ljuske Marije Goergiev dobio je glavnu nagradu članova žirija kritike u sastavu Ivana Fištrek, Dora Sivka, Petra Galović i Lana Cirkveni

Posebno priznanje za postignuće u amaterskom filmu koje je dodijelio Marin Tudor dobio je Zorko Sirotić za sve filmove prikazane na 12. Gledalištu. Posebno priznanje za postignuće u amaterskom filmu Tin Žanić dodijelio je filmu Kap po kap Ive Lukasa i Nevena Dužanca.

Posebno priznanje žirija kritike za postignuće u amaterskom filmu u 2018. godini dobio je film Bolji život Kena K. redateljice Martine Lončar.

Ovogodišnje Gledalište otvorila je dodjela Nagrade za dostignuća u amaterskom filmu Željku Radivoju.

Naslovne fotografije: dodjela nagrada 12. Gledališta (Željko Radivoj; Zorko Sirotić; Miro Manojlović)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.