Preskoči na glavni sadržaj

Dnevnik mašinovođe osvojio nagradu u Moskvi

Na 38. međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi Dnevnik mašinovođe, srpsko-hrvatski film redatelja Miloša Radovića osvojio je nagradu publike u službenoj konkurenciji s visokom ocjenom 4,68. Film, kojem je to bila svjetska premijera, nastao je u koprodukciji hrvatskog Interfilma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, te europskog filmskog fonda Eurimages.

Moskovski filmski festival jedan je od najstarijih na svijetu, a ove je godine u službenoj konkurenciji prikazao 13 najnovijih svjetskih uspješnica, među kojima i Dnevnik mašinovođe. Scenarij potpisuje Miloš Radović, skladatelj je Mate Matišić, a u glavnim ulogama su Lazar Ristovski, Mirjana Karanović, Tihomir Stanić, Petar Korać, Jasna Djuričić i Mladen Nelević. Premijeri filma prisustvovali su redatelj Miloš Radović te glumac i producent Lazar Ristovski. 

Dnevnik mašinovođe je komedija-melodrama o nevinim ubojicama i njihovim životima. U glavnoj ulozi je Lazar Ristovski koji glumi Iliju, šezdesetogodišnjeg strojovođu pred mirovinom koji drži neslavan rekord od 28 smrtnih stradanja na pruzi od svoje lokomotive tijekom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima (Petar Korać), želi nastaviti obiteljsku tradiciju. Ilija ga nevoljko upoznaje s poslom i činjenicom da su nesreće neizbježne. Sima uskoro postaje opsjednut suludim iščekivanjem prvog gaženja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.