Preskoči na glavni sadržaj

Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa stižu u hrvatska kina

Dugometražni igrani film Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića od 4. prosinca počinje igrati u hrvatskim kinima. Riječ je o crnogorsko-hrvatsko-srpskoj koprodukciji koja je u glumačkoj postavi okupila najpoznatija regionalna glumačka imena poput Gorana Bogdana, Emira Hadžihafisbegovića, Momčila Otaševića, Nebojše Glogovca te Damira Urbana, koji je autor i izvođač naslovne pjesme filma.

Film prati živote braće Stanka i Voje (Gorana Bogdana i Momčila Otaševića) koji u istom životnom trenutku imaju pred sobom veliki izazov. Jedan od njih morat će prvi put ubiti, a drugi prvi put u životu – ljubiti. Film je nastao po motivima drame Instant poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Nikole Vukčevića, a sniman je u Podgorici, Londonu i Zagrebu. Kameru potpisuje Dimitrije Joković, montažu Srđan Stanojević, scenografiju Stanislav Nikičević, a glazbu Vladimir Moritz. Hrvatski koproducent filma je Embrio Production.

Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa su službeni crnogorski kandidat za 87. nagradu Oscar Američke filmske akademije, u kategoriji za najbolji strani film u 2014. godini.

Film će se prikazivati u kinima Cinestar u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, nakon čega ide u mrežu nezavisnih kina.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.