Preskoči na glavni sadržaj

Premijera Dječaka iz ulice Marksa i Engelsa

U natjecateljskom programu 28. izdanja Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala u utorak 5. kolovoza svjetsku je premijeru imala dugometražna igrana crnogorsko-hrvatsko-srpska koprodukcija Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa redatelja Nikole Vukčevića, u kojoj glavnu ulogu tumači Goran Bogdan.

Film govori o dva brata, a radnja se odvija tijekom jednog dana u kojem obojica stoje pred velikim izazovima – stariji Stanko treba izvršiti ubojstvo, što nikad prije nije učinio, dok mlađi Vojo planira gubitak nevinosti…

Dječake su prema drami Instant Dorđa Milosavljevića adaptirali redatelj Nikola Vukčević i koscenaristica Milica Piletić. Kameru potpisuje Dimitrije Joković, montažu Srdjan Stanojević, scenografiju Stanislav Nikičević, kostimografiju Jelena Djukanović, zvuk Igor Vujović, Dušan Maksimovski i Dario Domitrović, a glazbu Vladimir Moritz. Uz Gorana Bogdana, glumačku postavu čine Momčilo Otašević, Ana sofrenović, Emir Hadžihafizbegović, Nebojša Glogovac i drugi.

Film je sniman u Podgorici, Londonu i Zagrebu, a nastao je u produkciji kuće Galileo Production i Ministarstva kulture Crne Gore u koprodukciji s crnogorskim, srpskim i hrvatskim partnerima – hrvatski koproducent je Embrio Production.

U dugometražnoj konkurenciji 28. izdanja festivala su i Vis-À-Vis Nevija Marasovića i Spomenik Michaelu Jacksonu Darka Lungulova, dok se u dokumentarnom programu prikazuje Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, a u studentskoj selekciji Priča o Mari iz Velog Varoša Igora Šeregija i Zajedno Jasne Nanut.

Kako je bilo na premijeri filma možete pogledati na Facebook stranici filma, a na njegovim službenim stranicama možete doznati sve dodatne informacije.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.