Preskoči na glavni sadržaj

Darko Drinovac dobitnik godišnje snimateljske nagrade "Nikola Tanhofer"

I ove godine dodijeljena je Nagrada "Nikola Tanhofer" za najbolji snimateljski rad u području dugometražnih formi za 2014. godinu. Nagradu je dodijelio žiri u sastavu Enes Midžić, Silvestar Kolbas i Dragan Marković, a primio ju je Darko Drinovac, direktor fotografije filma Simon čudotvorac u režiji Petra Oreškovića i prizvodnji produkcijske kuće Alka film. 

"Preciznost i izvrsnost snimateljskog rada, koje u složenim uvjetima 3D snimanja postiže svojim promišljenim i likovno dojmljivim kompozicijama osebujne stilizacije te oblikovanjem atmosfere, iskazuje rad rafiniranog autora uronjenog u redateljsko-dramaturški koncept, koji bi nas bez tako koncipirane filmske fotografije ostavio ravnodušnima i zakinuo za puninu filma", navodi se u obrazloženju žirija. 

Nagrada "Nikola Tanhofer" utemeljena je 2014. godine, a nosi ime filmskog snimatelja, redatelja i scenarista, utemeljitelja snimateljskog odsjeka na Akademiji dramske umjetnosti. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.