Preskoči na glavni sadržaj

Danijel Pek je novi umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

Na Javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala koji je u rujnu 2022. godine objavila Javna ustanova Pula Film Festival pristiglo je sedam kandidatura. Nakon pribavljenog prethodnog mišljenja Festivalskog vijeća, ministrica kulture i medija, dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, imenovala je Danijela Peka umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala. 

Na temelju Odluke o financiranju Pulskoga filmskog festivala i mišljenja Festivalskog vijeća, koje je kandidature razmotrilo na sjednici održanoj u utorak, 15. listopada  u Ministarstvu kulture i medija, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je Danijela Peka novim umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala na mandat od četiri festivalska izdanja.

Danijel Pek (1977.) uspješni je hrvatski filmski i televizijski producent koji se istaknuo filmovima Vis-A-Vis (2013.), Goran (2016.) i Murina (2021.) koji je otvorio Pulski filmski festival 2021. godine te osvojio nagradu publike, nagradu Breza za najboljeg debitanta te Zlatnu Arenu za najbolju sporednu glumicu. Film Murina jedan je od najvećih uspjeha hrvatskog filma od samostalnosti, do sada je prikazan na više od 60 filmskih festivala i osvojio je više od 20 nagrada, među kojima i nagradu Zlatna kamera (Camera D’Or) na Filmskom festivalu u Cannesu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.