Preskoči na glavni sadržaj

Danas počinje 41. Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u Splitu

Od 27. do 29. studenoga 2009. godine u Splitu se održava 41. Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva. 

Revija se po drugi put održava u Splitu, a prvi put to se dogodilo 2003. godine povodom pedesetogodišnjice Kino kluba Split. Igor Lušić, predsjednik Priređivačkog odbora, ističe kako se “ponovno gostovanje Revije u Splitu nameće kao logički slijed širenje filmske kulture i pomicanje njenih granica ne samo u Splitu, već i van njega, na području cijele Hrvatske.” Selekcijska komisija čiji su članovi Zdravko Mustać, Damir Čučić, Marija Prusina, Goran Škofić i Saša Vojković od 190 filmova u selekciji, odabrala je njih 47. Svi filmovi biti će prikazani unutar 6 projekcija u petak i subotu, 27. i 28. studenog.

Odluku o pobjednicima ocjenjivački sud će donijeti tijekom javnog žiriranja u nedjelju u 13 sati. Javno žiriranje, kao svojevrstan kuriozitet Revije, otvoren je za sve posjetitelje i autore filmova.

Na Reviji će, osim programa konkurencije, biti prikazani i filmovi iz popratnog programa, a radi se o nagrađenim filmovima s ovogodišnje UNICA-e, neovisne međunarodne organizacije za film i videostvaralaštvo, potom filmovi učenika Škole za likovnu umjetnost iz Splita, a svoje će splitske premijere imati filmovi Borisa Poljaka Splitski akvarel i Blizine Zdravka Mustaća. Na otvaranju bit će prikazan i dokumentarni film Vedrana Šamanovića Maturanti i muzikaši kao spomen na ovog nedavno preminulog vrsnog snimatelja i redatelja, a cijela je ovogodišnja Revija posvećena njemu u čast.

Sve projekcije, programi konkurencije i popratni programi, kao i javno žiriranje odvijat će se u Kinoteci Zlatna vrata. Projekcija nagrađenih filmova održat će se 7. prosinca u Kino klubu Split, s početkom u 20:30 sati, a isto tako svi nagrađeni filmovi bit će prikazani i u Zagrebu, u ponedjeljak, 30. studenog u 19:30 sati u kinu Tuškanac.

41. Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Split, pod pokroviteljstvom Grada Splita, a u partnerstvu s MKC-om i Pučkim otvorenim učilištem Split. Revija je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Detaljan program Revije pogledajte na stranicama HFS-a i Kino kluba Split:

http://www.hfs.hr/hfs/festival_597_home.asp
http://www.kinoklubsplit.hr/

Naslovna fotografija: Blizine

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.