Preskoči na glavni sadržaj

Dan kada je moj otac postao grm najbolji film Europskog filmskog festivala mladih

Europski filmski festival mladih JEFF održao se od 19. veljače do 5. ožujka u četiri belgijska grada, Antwerpu, Ghentu, Bruggesu i Courtraiju. Manjinska hrvatska koprodukcija Dan kad je moj otac postao grm nizozemske redateljice Nicole Van Kilsdonk proglašen je najboljim filmom, a dobio je i nagradu publike.

'Žiri smatra da je ovo suvremena, univerzalna priča koja se dotiče aktualnih problema oko iseljevanja, građanskog rata i izbjeglištva, ali na pozitivan i zabavan način, bez teških tonova', navodi se u obrazloženju. Nagrada za najbolji film uključuje i potporu od 2.500 eura za sljedeći projekt redateljice Nicole Van Kilsdonk. Film je osvojio i nagradu publike.

Dan kada je moj otac postao grm, dugometražni igrani film nastao u koprodukciji s hrvatskim Nukleus filmom, govori o djevojčici Todi koju baka šalje u izbjeglištvo u susjednu zemlju nakon što u gradu u kojem žive izbije rat. Priča prati kako se vedra i vesela Toda sama snalazi u svijetu dok pokušava pronaći svoju majku. 

Više o festivalu i nagradama možete saznati na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Dan kada je moj otac postao grm

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.