Preskoči na glavni sadržaj

Cure – Život druge u kinima od 23. listopada

Nakon svjetske premijere na švicarskom Locarno Film Festivalu početkom kolovoza te hrvatske premijere na 12. Zagreb Film Festivalu, drugi dugometražni film redateljice Andree Štake Cure – Život druge ide u redovnu kino distribuciju.

Radnja ove psihološke drame odvija se u periodu nakon opsade Dubrovnika, a u njoj se miješaju stvarnost i fantazija. Film je inspiriran istinitom pričom o dvije djevojke koje su otišle same na brdo Petka, otkud se vratila samo jedna. Glavne uloge u filmu tumače Lucia Radulović i Sylvie Marinković, a u ostalim ulogama igraju Mirjana Karanović, Marija Škaričić, Leon Lučev, Perica Martinović, Edi Jertec, Franjo Dijak i ostali. Scenarij potpisuju Andrea Štaka, Marie Kreutzer i Thomas Imbach, kameru Martin Gschlacht, a montažu Tom La Belle.  

Film je dobio odlične kritike u stranim medijima. Hollywood Reporter je ocijenio da su "Cure – Život druge nijansirana meditacija o ratnim gubicima, skrivenim ranama izgnanstva i isprekidanoj dinamici odnosa ljubavi i mržnje tinejđerskog prijateljstva, pogotovo između djevojaka", te pohvalio "impresivno zrelu glumu četrnaestogodišnje Sylvie Mariković, u kojoj se isprepliće strahovit intezitet s istančanom ljepotom koja podsjeća na mladu Nastassju Kinski".

Screen Daily je također istaknuo da je "snažna glavna uloga u izvedbi Sylvie Marinković srce čitavog filma", dok je Cineeuropa naveo da je film "zavodljivo i rizično putovanje kroz grad Dubrovnik gdje još uvijek odzvanjaju zvuci rata".

Film Cure – Život druge prikazat će se u 4 kina i multipleksa diljem Hrvatske, a za distribuciju je zadužen Blitz film i video.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.