Preskoči na glavni sadržaj

Cockpera u natjecateljskom programu 43. Clermont-Ferranda

Studentski film animatorice Kate Gugić, Cockpera, nastao u produkciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, uvršten je u međunarodnu konkurenciju uglednog festivala kratkometražnih filmova u francuskom Clermont-Ferrandu, koji će se odvijati online, od 29. siječnja do 6. veljače 2021. godine. 

"Izuzetno sam sretna što se moj diplomski rad našao u međunarodnom natjecanju velikog Clermont-Ferranda. S obzirom na specifičnost ove godine, gotovo da nemam dojam da se festivalski život Cockpere čitavo vrijeme odvija, ali ovakvi trenuci su definitivno divan podsjetnik na to, kao i motivacija za daljnji rad," rekla je tim povodom autorica Kata Gugić

Cockpera je jedan od 78 filmova iz 55 zemalja koji će se prikazati  sklopu međunarodnog natjecateljskog programa 43. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, koji se održava online, od 29. siječnja do 6. veljače 2021. godine. Od 8 300 pristiglih prijava, na festivalu će se prikazati 155 naslova u tri kategorije (Međunarodna konkurencija, Nacionalna konkurencija, Lab konkurencija). Osim filmskog programa, u sklopu festivala održava se i Short Film Market namijenjen filmskim profesionalcima. Više detalja o festivalu možete pronaći ovdje

Cockpera je animirana opera nadahnuta Ezopovom basnom "Dva pijetla i orao", a film je do sada prikazan na gotovo 40 filmskih festivala širom svijeta, među ostalima na 24. Filmskom festivalu 'Black Nights' u Tallinnu, slovenskoj Animateci, zagrebačkom Animafestu te na festivalima u Hiroshimi, Ottawi i Uppsali. 

Film je proglašen najboljim studentskim naslovom na Flipbook Film Festivalu, dobio je posebno priznanje žirija na FeKK Ljubljana Short Film Festivalu te nagradu ASIFA-e Hrvatske za najbolji studentski film u 2020. godini.

Cockpera nastaje u produkciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, te u koprodukciji Zagreb filma. Producent je Tomislav Buntak, a koproducent Vinko Brešan. Prodajni zastupnik je Bonobostudio. 

Animatorica, scenografkinja i kostimografkinja Kata Gugić diplomirala je animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti te modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.