Preskoči na glavni sadržaj

Četvrti festival "Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu"

Od ponedjeljka 5. listopada do petka 9. listopada u Zagrebu će se po četvrti put, u organizaciji Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.. Zagreb, održati festival "Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu" u sklopu kojeg će publika moći vidjeti filmove novije bosansko-hercegovačke produkcije, pogledati izložbe i uživati u glazbenom programu.

Filmove koje će biti prikazani u Zagrebu pomogla je odabrati Ena Rahelić, industry manager Sarajevo Film Festivala, a sada stanovnica Zagreba. Na programu su Otok ljubavi Jasmile Žbanić, omnibus Mostovi Sarajeva, dječji igrani film Ljubav nastao na Radionici kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea, dokumentarni filmovi Rus Damira Ibrahimovića, Amra i Nuno Nedžada Begovića, kratki igrani filmovi Iskupljenje Mirne Dizdarević, U plavo Nejre Latić Hulusić i Orfej Tine Šmalcelj.

Također, bit će promoviran projekt Balada o Pišonji i Žugi, filma u nastajanju kojeg potpisuju Jasmin Duraković i Sejo Sekson. U goste dolaze i konceptualna umjetnica i dizajnerica Amra Zulfikarpašić, kompozitor i muzički producent Dado Džihan, jedan od članova i osnivača legendarnih Indexa Ismet Nuno Arnautalić, te 'gastro reprezentacija' Gabriela Ključe, uspješna ugostiteljica iz Sarajeva, Igor Gudac iz Rijeke kojem „ Zagreb jede iz ruke“ , te Miroslav Pliše iz Travnika koji će predstaviti svoja vina Meneghetti.

Festival će se završiti rock koncertom grupe Atentat, a održava se u Kinu Grič, u Potepuh Baru, Galeriji Velvet i Galeriji Kranjčar. Više detalja o rasporedu potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.