Preskoči na glavni sadržaj

Četiri ostvarenja na 40. izdanju festivala u Clevelandu

Četiri domaća filma bit će prikazana na 40. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Clevelandu, koji se u tom gradu u američkoj saveznoj državi Ohio održava od 30. ožujka do 10. travnja.

U Clevelandu se prikazuju Zvizdan Dalibora Matanića (Kinorama) i Ti mene nosiš Ivone Juke (4Film), te dvije manjinske koprodukcije - Naša svakodnevna priča Ines Tanović (hrvatski koproducent Spiritus movens) i Dobra žena Mirjane Karanović (hrvatski koproducent Nukleus film). Sva četiri filma uvrštena su u natjecateljski program George Gund III za najbolji film centralne i istočne Europe. U natjecateljskom programu prikazuje se 15 naslova, a najboljem će pripasti nagrada od 10.000 dolara.

Također, filmovi Ivone Juke, Ines Tanović i Mirjane Karanović prikazuju se u natjecateljskom programu ReelWomenDirect za najbolju redateljicu. U program je uvršteno 47 naslova, a o najboljoj će redateljici odlučiti glasovi publike. 

Jubilarni 40. Međunarodni filmski festival u Clevelandu prikazat će 193 dugometražna i 213 kratkometražnih filmova iz 72 zemlje svijeta. Više detalja saznajte na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.