Preskoči na glavni sadržaj

Četiri nagrade domaćim kratkometražnim filmovima

Kratkometražni igrani film Zvjerka u režiji Daine O. Pusić ovog je vikenda osvojio dva priznanja, na festivalima u Tangeru i u Tuzli. Na istim su festivalima nagrađena još dva domaća ostvarenja, animirani film Grad duhova Marka Dješke i manjinska koprodukcija Crveno bugarskog redatelja Tome Waszarowa.

Na Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangeru, koji se od 10. do 15. listopada održao u gradu Tanger u Maroku, Zvjerka Daine O. Pusić je nagrađena za najbolje glumačko ostvarenje, koje je pripalo glumici Mariji Kohn. Nagrada za najbolji scenarij pripala je scenaristima manjinske koprodukcije Crveno, autorima Viktoru Dessovu i Tomi Waszarowu.

Filmski festival u Tuzli održan je od 12. do 16. listopada, te je u svom programu prikazao čak 22 hrvatska naslova. Zvjerka je osvojila nagradu za najbolji kratkometražni igrani film, dok je Grad duhova autora Marka Dješke proglašen najboljim animiranim filmom.

Više detalja o festivalu u Tangeru potražite ovdje, a o Tuzla Film Festivalu ovdje.

Naslovne fotografije: Zvjerka; Crveno; Grad duhova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.