Preskoči na glavni sadržaj

Četiri hrvatska filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu

Na 41. međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu, koji se održava od 14. svibnja do 7. lipnja, bit će prikazane četiri nagrađivane domaće produkcije: dugometražni filmovi Takva su pravila i Itsi Bitsi te kratkometražni Kokoška i Odessa/Stairs/1925/2014.

Dugometražni igrani film Takva su pravila redatelja Ognjena Sviličića i dansko-hrvatsko-švedska koprodukcija Itsi Bitsi redatelja Olea Christiana Madsea bit će prikazani u programu Contemporary World Cinema. 

Njemačko-hrvatska koprodukcija Kokoška redateljice Une Gunjak bit će prikazana u selekciji kratkometražnih filmova pod naslovom Facts of Life, dok će eksperimentalni film Odessa/Stairs/1925/2014 redatelja Dalibora Martinisa biti prikazan u programu Alternate Worlds. 

Filmovi Takva su pravila, Itsi Bitsi i Kokoška sufinancirani su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 
Osnovan 1976. godine, Međunarodni festival u Seattleu spada među deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko tristotinjak naslova. Više detalja o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.