Preskoči na glavni sadržaj

Ćaća te Koko i duhovi među dvadeset svjetskih naslova Filmomanije 5

Peta po redu Filmomanija – revija dobrog filma ovog će se rujna po prvi puta održati u tri grada istovremeno: Osijeku, Splitu i Zagrebu! Revija će trajati 12 dana, odnosno u razdoblju od 21. rujna do 2. listopada i to u u Cineplexxu Osijek, Cineplexxu Split i Movieplexu Zagreb. U sklopu revije prikazat će se dvadesetak najkvalitetnijih ostvarenja sedme umjetnosti s najvažnijih svjetskih filmskih festivala.

Tijekom dvanaestodnevne revije bit će prikazano 20 filmova među kojima su: Melankolija - dobitnik nagrade za najbolju glumicu na Festivalu u Cannesu redatelja Larsa von Triera; Le Havre – dobitnik nagrade FIPRESCI (nagrada kritike) na Festivalu u Cannesu redatelja Akija Kaurismäkija; Torinski konj – dobitnik nagrade žirija i nagrade FIPRESCI (nagrada kritike) na Festivalu u Berlinu redatelja Béle Tarra; Trofejna žena – prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji redatelja Françoisa Ozona; Troje – dobitnik nagrada za najbolju režiju, glavnu glumicu i montažu na German Film Awards te prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji redatelja Toma Tykwera; Imamo papu – osvajač nagrada za najbolju režiju, scenarij i kameru prema izboru Udruženja talijanskih filmskih kritičara, redatelja Nannija Morettija.

U sklopu revije bit će prikazana i dva domaća filma: dječja avantura Koko i duhovi redatelja Daniela Kušana, snimljena prema istoimenom književnom klasiku i četverostruko nagrađena na ovogodišnjem Festivalu u Puli (najbolji debitant, glazba, montaža i nagrada publike) te drama Ćaća redatelja Dalibora Matanića, trostruko nagrađena na filmskom Festivalu u Puli (najbolja režija, sporedna glumica i kamera).

Uz spomenute naslove, Filmomanija 5 donosi osvajača nagrade za najbolji dokumentarni film na German Film Awards Pina 3D redatelja Wima Wendersa, novi film Gusa Van Santa, Nespokojni, prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu, zatim dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu, film Dječak s biciklom braće Dardenne, apsolutnog pobjednika ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu - Nader i Simin se rastaju redatelja Asghara Farhadija i brojne druge.

Više o naslovima i programu pročitajte na službenoj stranici Filmomanije 5.

Naslovne fotografije: Koko i duhovi; Ćaća

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.