Preskoči na glavni sadržaj

Braniteljski film na svjetskom filmskom tržištu

Uspješan niz distribucije domaćih naslova na svjetskom filmskom tržištu nastavio je i nagrađivani kratkometražni igrani film Po čovika u režiji Kristine Kumrić nastao u sklopu Nacionalnog projekta Jedna slika iz Domovinskog rata koji su 2013. godine pokrenuli HAVC i Ministarstvo branitelja RH. 

Svjetska distribucija povjerena je uglednoj agenciji Kurz Film Agentur iz Hamburga. Riječ je o specijaliziranoj agenciji koja zastupa isključivo kratkometražne filmove i to samo oko 15 naslova godišnje. Posebno veseli činjenica da će ovaj uspješan film na temu iz Domovinskog rata doprijeti do široke publike diljem svijeta.

Nacionalni projekt Jedna slika iz Domovinskog rata pokrenuli su HAVC i Ministarstvo branitelja RH 2013. godine, sa željom kreativnog uključivanja najšireg kruga sudionika rata i njihovih obitelji. Po čovika nastao je po kratkoj priči Povratak Maje Hrgović, temeljene na osobnim iskustvima: u jesen 1991. godine u Dalmatinskoj zagori dvije djevojčice očekuju svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao ratni zarobljenik u srpskom logoru. 

Kratkometražni igrani film Po čovika premijerno je prikazan na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a na 61. izdanju Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci) osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film u programu Meeting point. 

Materijali iz filma dostupni su na ovoj poveznici ili na službenoj web stranici filma, a sve ostale detalje o agenciji Kurz Film Agentur iz Hamburga potražite ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.