Preskoči na glavni sadržaj

Blankove filmske radionice u listopadu 

Blank_filmski inkubator u listopadu organizira pet filmskih radionica: za djecu, srednjoškolce, građanstvo, umirovljenike i glumačku. Dječja radionica te ona za srednjoškolce i umirovljenike su besplatne. 

Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, 1. asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer. Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje te obradu slike i zvuka: HD kamera, usmjereni mikrofoni, profi mikseta, snimač zvuka te rad u digitalnoj montaži. Početna snimanja održat će se u predavaonici, a svode se na ilustrativne primjere koji bi se teoretski obrađivali (izmjenjivi objektivi, svjetlo, kadar, kompozicija…). Posebna pažnja poklanja se scenariju, za koji je izdvojeno i najviše termina.

Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički film svih polaznika.

Voditelji radionica su iskusni filmski profesionalci Igor Jelinović, Dario Juričan, Marko Jerbić, Josip Lukić i Tomo Luetić.

 Raspored početka radionica:  

  • dječja radionica: 17.10.
  • srednjoškolci: 17.10.
  • građanstvo: 15.10.
  • umirovlljenici: 16.10.
  • glumačka: 17.10. (srednjoškolci) / 19.10. (građanstvo)

Prijave na radionicu primaju se do dva dana prije njihovog početka na: radionice@blankzg.hr, a detalje o samim radionicama potražite ovdje

Blank je filmski inkubator iz Zagreba koji već dvanaest godina organizira filmske radionice i producira kratke filmove. Blankovi filmovi bili su u konkurenciji Locarno film festivala, Dana hrvatskog filma, Festivala igranog filma u Puli, Zagreb Film Festivala, Motovun Film Festivala i drugih. Pokrovitelji su radionica su Ministarstvo znanosti i sporta, zaklada Kultura nova te Hrvatski audiovizualni centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.