Preskoči na glavni sadržaj

Animirani film Demonstracija briljantnosti u 4 čina nagrađen na festivalima u Krakovu i Montrealu

Kratkometražni animirani film Demonstracija briljantnosti u 4 čina nastao u režiji Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova te u proizvodnji zagrebačkog studija Adriatic Animation i Eesti Joonisfilm iz Tallinna u Estoniji, osvojio je Grand Prix u kategoriji međunarodnog animiranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu Etiuda & Anima. Osim toga, nagrađen je i na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Montrealu. 

Demonstracija briljantnosti u 4 čina osvojio je Grand Prix u kategoriji najboljeg međunarodnog animiranog filma (Anima Competition) na 25. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Etiuda & Anima. U istoj kategoriji natjecao se i kratkometražni animirani film Prošlost raste autorice Dee Jagić nastao u produkciji Vinka Brešana (Zagreb Film). 

Međunarodni filmski festival Etiuda & Anima je najstariji filmski festival u Poljskoj. Svake godine na njemu se okupljaju animatori iz cijeloga svijeta, a osim brojnih projekcija u Krakovu se organizira i cijeli niz popratnih događanja za profesionalce i posjetitelje. Više o nagrađenim filmovima i o Međunarodnom filmskom festivalu Etiuda & Anima možete pronaći na službenim stranicama

Film u režiji Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova je, osim toga, nagrađen i na Međunarodnom festivalu animiranog filma (Sommets du cinéma d’animation) u Montrealu gdje je osvojio posebno priznanje u međunarodnom natjecanju. Na istom festivalu prikazani su i Biciklisti Veljka Popovića, film nastao u produkciji Hrvatske i Francuske (hrvatski producenti su Veljko i Milivoj Popović, Lemonade 3D) te Chris the Swiss Anje Kofmel, nastao u švicarsko-hrvatsko-njemačko-finskoj koprodukciji (hrvatski koproducent je Siniša Juričić, Nukleus film). Više o festivalu možete saznati na službenoj stranici

Demonstracija briljantnosti u 4 čina prvi je film autorskog tandema Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova nakon završenog studija animacije u estonskom Tallinnu te prva međunarodna koprodukcija između hrvatskog studija Adriatic Animation i estonskog studija Eesti Joonisfilm (iza kojeg stoji glasoviti animator Priit Pärn). Film je nastao uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Demonstracija briljantnosti u 4 čina 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.