Preskoči na glavni sadržaj

ANIDOK Zagreb

ANIDOK Zagreb je jednodnevna intenzivna radionica za audiovizualne profesionalce osmišljena s ciljem profesionalnog usavršavanja u području animiranih dokumentarnih filmova. Nudi zainteresiranim profesionalcima iz animiranih i dokumentarnih produkcija otvaranje mogućnosti kombiniranja najboljih pristupa iz oba žanra. Ovogodišnji ANIDOK Zagreb održava se u subotu 2. prosinca od 14 sati u maloj dvorani kina Tuškanac. Ulaz je besplatan!

Radionica je otvorena i za širu javnost, za sve kreativce koji se žele inspirirati u bilo kojoj fazi produkcije filma, od kreativnog razvoja, preko proizvodnje do distribucije. ANIDOK Zagreb organizira ASIFA Hrvatske.

Švedski redatelj Jonas Odell održat će masterclass 'Što, kako i zašto' na kojem će govoriti o tome što ga je privuklo animiranom dokumentarnom filmu, te kako se njegovo viđenje toga žanra mijenjalo s godinama. Redateljica i producentica Maria Stanisheva na masterclassu 'ANIMADOCS: animacija, dokumentarac i sve između' govorit će o različitim mogućnostima kombiniranja animiranog i dokumentarnog filma.

Predavanja će održati hrvatski filmski teoretičar Hrvoje Turković, povjesničarka umjetnosti iz Mađarske Brigitta Iványi-Bitter, te direktorica njemačke asocijacije AG Animationsfilm Annegret Richter.

ANIDOK Zagreb završava projekcijom kanadskog animirano-dokumentarnog filma Seth's Dominion redatelja Luca Chamberlanda iz 2014. u trajanju od 42 minute.

ANIDOK Zagreb sufinancira Hrvatski audiovizualni centar, a ostvaren je uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza i kina Tuškanac.

Raspored radionice potražite u privitku s desne strane teksta.

Naslovne fotografije: scene iz filmova Jonasa Odella i Marie Stanisheve

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.