Preskoči na glavni sadržaj

A.D.A.M. Vladislava Kneževića u Clermont-Ferrandu

Eksperimentalni film A.D.A.M. redatelja Vladislava Kneževića bit će prikazan na 37. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, koji se održava od od 30. siječnja do 7. veljače. Film je uvršten u posebni program posvećen 3D filmovima.

A.D.A.M. je kodno ime autonomne bespilotne letjelice za rudarsko istraživanje asteroida (Autonomous Drone for Asteroid Mining). U filmu dron polako postaje svjestan, počinje samostalno djelovati i odbijati svaku komunikaciju s operaterima satelitske tvrtke koji ga pokušavaju pratiti. Film je izrađen u tehnici 3D stereoskopije od fotografija Igora Zirojevića snimljenih iz zraka, redatelj je Vladislav Knežević, koscenarist je Hrvoje Pukšec, animaciju, stereografiju i kompoziting potpisuje Mario Kalogjera, a glasove su posudili Rei Hayama, Thomas Johnson i William Linn. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija, a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film je od premijere krajem svibnja 2014. godine prikazan na brojnim festivalima, između ostalih u Kasselu i Jihlavi, osvojivši i posebnu pohvalu na festivalu Alternative Film/Video u Beogradu.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.