Preskoči na glavni sadržaj

Otac i Skriveni talent na 36. Clermont-Ferrandu

36. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, jedne od najznačajnijih manifestacija posvećenih kratkometražnom filmu, održavat će se od 31. siječnja do 8. veljače. U popratnim programima bit će prikazana dva animirana filma: nagrađivani Otac skupine autora te Skriveni talent Mirana Miošića. 

Debitantski animirani film Skriveni talent redatelja Mirana Miošića bit će prikazan u L'ecole va au cinema, programu namijenjenom djeci od tri do 10 godina. Film je nastao u produkciji Zagreb filma, a govori o mačku Bjelobrku koji voli pjevati, ali nema sluha. Film je uvršten u natjecateljski program mlade publike.

U Collections, programu koji je usmjeren na najuspješnije naslove prikazane na ovome festivalu, uvršten je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih filmova posljednjih godina - dokumentarno-animirani omnibus Otac. Film je producirao Compote Collective iz Bugarske u koprodukciji s Bonobostudiom iz Hrvatske i Eyecatch Productions iz Njemačke, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Radi se o hibridu animiranog i dokumentarnog filma, čijih se pet priča vrti oko nikad ostvarenih razgovora između djeteta i njegova oca, a sve su priče utemeljene na autentičnim iskustvima mladih ljudi. Redatelj i supervizor filma je Ivan Bogdanov, a u redateljskom je timu sudjelovao i cijenjeni hrvatski animator Veljko Popović.


Prizor iz filma Skriveni talent

Clermont-Ferrand prati i najveći sajam na svijetu namijenjen kratkom metru, Short Film Market, koji posjećuju producenti, distributeri, programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu marketa. Hrvatski audiovizualni centar imat će štand na marketu (br. 21), na kojem će zainteresirani filmski profesionalci moći dobiti informacije i pokupiti publikacije o suvremenoj hrvatskoj kinematografiji.

Također, spomenimo da će izbor iz ovogodišnje kratkometražne hrvatske produkcije biti dostupan i u festivalskoj digitalnoj videoteci. Kompletan popis dostupnih naslova nalazi se u publikaciji koja se može preuzeti na ovoj poveznici.

36. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Clermont-Ferrandu održava se od 31.siječnja do 8. veljače, a 29. Short Film Market traje od 1. do 7. veljače (digitalna videoteka) odnosno od 3. do 7. veljače (izložbeni prostor). Više informacija potražite na službenim stranicama festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.