Preskoči na glavni sadržaj

9. ožujak i Scenarij za običan život Irene Škorić nagrađeni na festivalu u Houstonu

Na 44. WorldFestu, međunarodnom filmskom festivalu koji je održan od 8. do 17. travnja u Houstonu, kratki igrani film 9. ožujak (2010.) redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je 1. platinastu nagradu, a njezin film Scenarij za običan život (2010.), premjerno prikazan na festivalu, dobitnik je Zlatne nagrade za dramu prema originalnom scenariju. 

Film Scenarij za običan život nastao je u produkciji Artizane iz Zagreba, a u glavnim ulogama nastupaju Marinko Leš, Hrvoje Kečkeš i Robert Ugrina.

9. ožujak premijerno je prikazan na prošlogodišnjem festivalu igranog filma u Puli gdje je osvojio Nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA), a osvojio je i Nagradu za najbolji kratki igrani film na međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi. U filmu glume Mia Biondić i Asim Ugljen.

Worldfest spada u red najstarijih festivala nezavisnog filma u svijetu, a prošle je godine njezin dokumentarni film Sudbina broja 13 (2009.) osvojio 1. platinastu nagradu, a 2009. kratkim filmom Rastanak (2008.) osvojila je Srebrnu nagradu za režiju.

Naslovna fotografija: prizor iz filma 9. ožujak

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.