Preskoči na glavni sadržaj

43. FEST: Nagrade Emiru Hadžihafizbegoviću i filmu Ničije dijete

Manjinska srpsko-hrvatska koprodukcija Ničije dijete redatelja Vuka Ršumovića nagrađena je na 43. međunarodnom filmskom festivalu - FEST za najbolji film u nacionalnom programu, dok je Emir Hadžihafizbegović nagrađen za najbolju mušku ulogu u filmu Takva su pravila redatelja Ognjena Sviličića, koji je prikazan u glavnom natjecateljskom programu.

Uz Beogradskog pobjednika za najbolji film u nacionalnom programu, Ničije dijete dobio je i Nagradu Nebojša Đukelić u regionalnom programu, dok je Denis Murić nagrađen za najbolju mušku ulogu u nacionalnom programu. Film je nastao u koprodukciji kuća Art & Popcorn i BaBoon Production iz Srbije te Kinorame iz Hrvatske, a govori o stvarnom dječaku kojeg su duboko u planinama u Bosni i Hercegovini pronašli lovci u proljeće 1988. godine i koji je potom završio u domu za nezbrinutu djecu u  Beogradu. 

Emiru Hadžihafizbegoviću ovo je peta nagrada za ulogu u filmu Takva su pravila. Hadžihafizbegović glumi oca čije dijete umire nakon bezrazložnog premlaćivanja na ulici. Film je prikazan na nizu svjetskih festivala te je osvojio brojne nagrade.

Na ovogodišnjem 43. FEST-u prikazano je 90 premijera i 34 reprize najboljih ostvarenja svjetske kinematografije i filmova regije, a Hrvatska je bila zastupljena s osam naslova.

Naslovne fotografije: Emir Hadžihafizbegović; Denis Murić / preuzeto s www.fest.rs

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.