Preskoči na glavni sadržaj

Osam domaćih naslova na 43. beogradskom FEST-u

Film Takva su pravila redatelja Ognjena Sviličića uvršten je u glavni natjecateljski program 43. FEST-a, Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu, koji će se održati od 27. veljače do 8. ožujka. U ostalim festivalskim programima bit će prikazano još sedam domaćih naslova.

Sviličićev film će se u glavnom programu natjecati s još 14 filmova. Međunarodni peteročlani žiri odlučivat će o nagradama u kategorijama: najbolji film, najbolji scenarij, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska
uloga i najbolji debi. 

U program Forum uvrštena su tri filma: Zagreb Capuccino redateljice Vanje Sviličić, manjinska švicarsko-hrvatska koprodukcija Cure – Život druge redateljice Andree Štake te slovensko-hrvatska koprodukcija Inferno slovenskog redatelja Vinka Möderndorfera.

U programu Srpski film bit će prikazana još dva naslova nastala u hrvatskoj koprodukciji: Spomenik Michaelu Jacksonu u režiji Darka Lungulova i Ničije dijete u režiji Vuka Ršumovića

U programu Microwave, posvećenom niskobudžetnim filmovima, bit će prikazan film Memoari slomljenog uma pulskog redatelja Danila-Lole Ilića.

U hommage programu posvećenom Mileni Dravić, ovogodišnjoj dobitnici nagrade Beogradski Pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, publika će vidjeti i film Rondo Zvonimira Berkovića, nastao 1966. godine. Uz Milenu Dravić, nagrada Beogradski Pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti bit će dodijeljena i ruskom redatelju Aleksandru Sokurovu.

FEST se održava od 1971. godine i svoju je regionalnu i svjetsku popularnost imao tijekom 1970-ih i 1980-ih godina, te danas drži reputaciju najvažnije filmske manifestacije u Srbiji. Na 43. FEST-u bit će prikazano 90 premijernih i 34 reprizna filma, a više informacija o programu potražite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.